Cum rezolvă americanii problema bugetului sanătății: Taxarea obezilor și a fumătorilor

Cum rezolvă americanii problema bugetului sanătății: Taxarea obezilor și a fumătorilor
Guvernatorul statului Arizona, Jan Brewer, a propus taxarea obezilor și a fumătorilor pentru a echilibra bugetul programului “Medicaid” prin care persoanele cu venituri mici beneficiează de servicii medicale...

Guvernatorul statului Arizona, Jan Brewer, a propus taxarea obezilor și a fumătorilor pentru a echilibra bugetul programului “Medicaid” prin care persoanele cu venituri mici beneficiează de servicii medicale gratuite din partea statului federal, informează Wall Street Journal.

Brewer dorește taxarea cu 50 de dolari a persoanelor obeze și a celor care fumează pentru a fi acceptate în programul “Medicaid”.

Dacă acest plan va fi aprobat, atunci “Medicaid” ar deveni primul program sanitar de stat care își va taxa beneficiarii pentru comportament “bolnăvicios”.

Purtătorul de cuvânt al “Medicaid” Arizona, Monica Coury, spune că oamenii sunt liberi să fumeze dacă doresc, însă trebuie să înteleagă că prin această taxă vor contribui la îngrijirile medicale primite în urma bolilor asociate fumatului.

Aceasta a adăugat că planul de a taxa stilurile de viață nesănătoase este menit să aducă în vederea publicului faptul că boli precum obezitatea produc o creștere a costurilor din sistem.

În Arizona, 25,5% dintre rezidenți sunt obezi în timp ce 46% dintre beneficiarii “Medicaid” din Arizona sunt fumători.

Costurile tot mai mari ale programului sunt o problemă majoră a Statelor Unite fiind după instituțiile de învățământ cel mai costisitor program federal.

Ultima oră
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali