Cum se simte Papa Francisc după operația la colon. Sfântul Părinte rămâne internat cel puțin 5 zile

Cum se simte Papa Francisc după operația la colon. Sfântul Părinte rămâne internat cel puțin 5 zile
Papa Francisc, salutând mulțimea adunată în Piața Sf. Petru. Sursa: Hepta / Zuma Press / Grzegorz Galazka

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală duminică pentru o afecțiune la colon, a declarat duminică pentru CNN purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Cum se simte Papa Francisc după intervenția chirurgicală

Intervenția a fost realizată de șeful departamentului de chirurgie intestinală al spitalului, profesorul Sergio Alfieri.

Vaticanul a anunțat, duminică noaptea, că starea  Suveranului Pontif este una bună în urma intervenției chirurgicale.

„Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat, cu puțin înainte de miezul nopții (ora locală), purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de agenția ANSA.

Suveranul pontif suferă de o boală diverticulară a colonului. Diverticulita este o inflamație cauzată atunci când oamenii dezvoltă saci mici în pereții colonului.

Pungile se numesc diverticuli. De obicei este fără simptome, dar poate provoca disconfort și, uneori, sângerări.

Este o afecțiune comună care afectează mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA, și este mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Președintele italian Sergio Mattarella i-a urat Papei Francisc o recuperare rapidă, într-un mesaj distribuit duminică pe site-ul președinției.

„Vorbind în numele tuturor italienilor și al meu, dorim să îi trimitem Preasfinției Voastre salutările noastre cordiale și dorințele cele mai cordiale pentru o bună convalescență și o recuperare rapidă”, a fost mesajul către Papa Francisc.

Ultima oră
15:56 - Interlop din Târgoviște, arestat după ce s-a filmat pe Facebook consumând droguri și amenințându-l cu pistolul pe șeful poliției Dâmbovița
15:29 - China se confruntă cu cel mai mare focar de Covid-19 de când virusul a apărut la sfârșitul anului 2019. Varianta Delta a generat o explozie a cazurilor noi
15:00 - Ministerul Justiției anunță o execuție bugetară de peste 96%, în primul semestru
14:58 - Florin Cîțu: „Parlamentul nu și-a făcut treaba în ceea ce privește transportul cu animale vii. Voi relua cu celeritate demersurile pentru a corecta legislația” / USR, criticat dur de Agent Green
14:36 - Președintele Afganistanului acuză SUA pentru degradarea securității în urma ofensivei talibanilor
14:32 - Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov, recomandări pentru populație pe fondul temperaturilor caniculare: Indicat ar fi să stăm în casă între 11 și 18 (VIDEO)
14:08 - 2 sportivi nevăzători pleacă să cucerească cel mai înalt punct din Europa. După expedițiile pe Kilimanjaro și Mont Blanc, Răzvan Nedea și Alex Benchea urcă pe Vârful Elbrus
14:02 - Președintele Klaus Iohannis: Pandemia a condus la creștere alarmantă a rasismului, a antisemitismului și a discursurilor motivate de ură
13:34 - Avertismentul medicilor: „Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Prioritatea a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val”
13:31 - Un român, prins în Austria cu 17 imigranţi înghesuiţi într-o dubă