Curtea a decis, cei doi tineri abuzați de Michael Jackson pot merge în instanță

Curtea a decis, cei doi tineri abuzați de Michael Jackson pot merge în instanță
Foto: Hepta.ro

Cei doi bărbați care au fost abuzați de Michael Jackson, și care apar în documentarul Leaving Neverland, pot da în judecată două dintre companiile starului, după decizia unei cuți din SUA, conform BBC.com. Wade Robson și James Safechuck susțin că au fost abuzați sexual de Michael Jackson în anii 80 și 90 în timp ce stăteau la ferma sa din Neverland. Starul a murit în 2009 iar familia sa a negat cu vehemență acuzațiile.

Anterior curtea le-a respins celor doi dreptul la proces pentru că legea în California prevede ca acuzațiile de abuz sexual contra unui minor să fie aduse la cunoștința organelor până când victima împlinește de 26 de ani.

Totuși o nouă lege intrată în vigoare la 1 ianuarie extinde această perioadă până când victima împlinește 40 de ani.
Wade Robson și James Safechuck spun că au fost abuzați de la vârsta de 7 și 10 ani.

Howard Weitzman, avocatul care reprezintă companiile lui Michael Jackson a spus că ” Decizia Curții de Apel reînvie procesele împotriva companiilor lui Michael Jackson, procese care pretind într-un mod absurd că angajații lui Michael sunt responsabili pentru abuzuri sexuale care nu au avut loc niciodată”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Washington avertizează Kievul: SUA „nu permit” Ucrainei să lanseze atacuri în Rusia
09:22 - Eugen Tomac, despre aderarea României la Schegen: Declarația Președintelui, extrem de nefericită. Un stat UE ne îngrădește un drept, utilizând argumente false (VIDEO)
09:12 - Camelia Șucu a alcătuit un top al bărbaților importanți din viața ei: cine se află pe primul loc
09:08 - Democrații mai câștigă un loc în Senatul SUA și obțin majoritatea de 51-49, după victoria lui Raphael Warnock în Georgia
08:58 - Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili „vinovați”
08:51 - Solstițiul de iarnă 2022, cea mai scurtă zi din an. Când are loc și ce semnificație are în tradiția populară
08:48 - Robert Negoiță: Primăria Generală nu ne lasă să facem pasajul de la Dristor. Fac un apel către primarul general să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare și utile pentru București (VIDEO)
08:37 - Numărul producătorilor de usturoi din România a depăşit aşteptările. Există chiar un soi de usturoi pe care-l cheamă Benone, după Benone Sinulescu
08:35 - Șeful unui ocol silvic din Bihor, cercetat pentru furt de energie electrică: polițiștii au deschis dosar penal
08:24 - Cristiano Ronaldo, supărat după calificarea Portugaliei în sferturile Cupei Mondiale. Ce a făcut la finalul victoriei cu Elveția (VIDEO)