Cutremur cu magnitudinea 6,1 în sud-vestul Japoniei

Cutremur cu magnitudinea 6,1 în sud-vestul Japoniei

Un seism a zguduit joi insulele din prefectura Kagoshima, în sud-vestul Japoniei, însă nu a fost emisă o avertizare de tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate, informează agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1 şi intensitatea 5 pe scara seismică japoneză, cu valori de la 0 la 7, s-a produs la ora locală 11:05 în zona insulei Akuseki, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 14 kilometri, în largul lanţului de insule Tokara. Potrivit autorităților, 64 de rezidenţi şi 12 lucrători se aflau în deplasare pe insula Akuseki – situată la peste 300 km de oraşul Kagoshima de pe insula principală Kyushu, iar aceștia se află în siguranţă.

În luna octomrie, un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit regiunea Tokyo din Japonia. Seismul s-a soldat cu circa 20 de răniţi.

În 13 februarie, un alt seism cu magnitudinea de 7,1 s-a produs în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, la o adâncime de 60 de kilometri şi nu a fost emis un avertisment de tsunami. Cutremurul a fost resimţit în capitala Tokyo.

Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică.