Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Chile

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Chile
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Chile, fără a provoca pagube materiale sau victime, relatează AFP, citând Institutul american de geofizică (USGS). Cutremurul s-a...

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Chile, fără a provoca pagube materiale sau victime, relatează AFP, citând Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la ora locală 6.59 (13.59, ora României), la o distanţă de 135 de kilometri nord-est de oraşul Iquaique. Institutul american de geofizică clasifică seismele pe scara magnitudinii de moment (mw), conform căreia un cutremur de nivelul 6 este considerat puternic.

Regiunile centrale şi de sud din Chile au fost devastate de un cutremur, urmat de un tsunami, care a avut loc pe data de la 27 februarie 2010, provocând moartea a 524 de persoane. Alte 31 de persoane sunt date dispărute, iar mai mult de 220.000 de familii au rămas fără adăpost.

În 1960, în Chile a avut loc cel mai puternic seism înregistrat vreodată, cu magnitudinea 9,5, soldat cu 5.700 de victime.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină