Cutremurele pot fi prezise. Descoperirea epocală a cercetătorilor care va salva mii de vieți (FOTO)

Cutremurele pot fi prezise. Descoperirea epocală a cercetătorilor care va salva mii de vieți (FOTO)

Cutremurele pot fi prezise. O echipă de cercetători americani a descoperit că rocile emit o serie de semnale acustice cu circa o săptămână înaintea producerii unui seism.

Presiunea telurică la care sunt supuse rocile determină ca acestea să genereze niște sunete specifice, despre care, inițial, s-a crezut că sunt fără importanță.

Cercetătorii lucrează la un sistem de avertizare, care poate ajuta oamenii să se pună la adăpost în timp util. Semnalele nu pot fi recepționate de auzul uman, însă, cu ajutorul tehnologiei, acestea pot fi detectate și decriptate, potrivit adevărul.ro.

Experimentul a avut loc la Laboratorul Național din Los Alamos, Mexic, iar oamenii de știință speră să poată pune în funcțiune un astfel de sistem de avertizare care să vină în ajutorul comunităților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate