MAI: Peste 650 de sesizări, de la începutul campaniei electorale. Cele mai multe au vizat deteriorarea afișelor electorale

MAI: Peste 650 de sesizări, de la începutul campaniei electorale. Cele mai multe au vizat deteriorarea afișelor electorale

De la începutul campaniei pentru alegerile locale au fost înregistrate peste 650 de sesizări privind încălcarea legislației. Dintre acestea cele mai multe au fost pentru distrugere, deteriorarea sau murdărirea afişelor electorale ori a anunţurilor de propagandă electorală sau pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală care pot fi utilizate pe tipul campaniei electoral.

Peste 650 de sesizări au fost înregistrate la Poliție de la debutul campaniei pentru locale

„De la începutul campaniei electorale, au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale, dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare. Cele mai multe sesizări au fost despre distrugere, deteriorarea sau murdărirea afişelor electorale ori a anunţurilor de propagandă electorală, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală care pot fi utilizate pe tipul campaniei electorale, nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în context electoral şi nerespectarea hotărârilor Birourilor electorale sau ale Autorităţii Electorale Permanente”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Ea adăugat că, în urma verificărilor efectuate până în prezent, au fost constatate 386 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92.000 de lei.

„Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenţii, fiind sancţionate cu amendă sau avertisment 36 de persoane”, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit Monicăi Dajbog, pe timpul campaniei electorale au fost constatate 149 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 128 de persoane.

Incident violent în timpul campaniei electorale

Această campanie nu a fost lipsită de gesturi violente. Cel mai grav a avut loc în Mehedinți, unde persoane apropiate dePSDar fi încercat să incendieze autoturismele unor membriPNLîn comuna Livezile.

Fapta ar fi urmat să se petreacă în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 24:30, iar individul care voia să incendieze mașinile purta o geacă neagră și o cagulă pe cap. A fost surprins și a încercat să fugă prin curtea școlii din Livezile, dar a fost prins.

Făptașul ar fi soțul unei angajate de la primăria din comuna Livezile și fiul unui candidatPSDla Consiliul Local Livezile, scrie psnews.ro.

CandidatulPNLla primăria Livezile este Florin Negulescu, iar actualul primar este Adrian Nănuți de laPSD.

Tags: