Danemarca a renunțat la obligativitatea privind folosirea măștii de protecție pentru aproape toate spaţiile publice

Danemarca a renunțat la obligativitatea privind folosirea măștii de protecție pentru aproape toate spaţiile publice
Foto: Pixabay

Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost eliminată pentru aproape toate spaţiile publice din Danemarca. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să folosească masca decât în transportul public în comun și doar când nu stau pe scaune. Obligativitatea va fi eliminată complet până la 1 septembrie.

Danemarca renunță treptat la folosirea măștii de protecție

Guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor au căzut de acord să elimine obligativitatea privind folosirea măștilor de protecție penpentru aproape toate spaţiile publice din țară. Danezii vor trebui, totuși, să folosească măștile în mijloacele de transport în comun, dar doar când nu stau pe scaune, informează agențiile internaționale.

Până la 1 septembrie, obligativitatea privind folosirea măștilor, în vigoare în Danemarca de luni bune, va fi eliminată complet.
Treptat, restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus au fost și ele ridicate. Numai cluburile de noapte sunt încă închise, iar ele își vor relua activitatea tot în septembrie.

Danemarca a administrat până acum peste 4,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Aproape 36,4% din populația țării a fost complet imunizată, arată datele Reuters.

În această țară, circa 290.000 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavrius de la izbucnirea pandemiei. 2.526 dntre acestea au decedat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)