Danemarca impune noi măsuri DURE împotriva cerșetorilor

Danemarca impune noi măsuri DURE împotriva cerșetorilor
Foto: comunitate.desprecopii.com

Guvernul danez a anunțat că va prezenta noi măsuri menite să descurajeze cerțitul agresiv, potrivit DPA, citat de Agerpres.

"Decizia este determinată în special de prezența și acțiunile romilor sosiți din Europa de Est.''Străinii vin aici, își întind taberele pe străzile noastre și cerșesc agresiv, cer taxe de protecție de la homeleșii noștri și ne fac să ne simțim în nesiguranță (…) Nu vom mai accepta acest lucru'', a declarat miercuri seara în fața parlamentului de la Copenhaga premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

Noile măsuri împotriva cerșitului va include dublarea pedepsei pentru prima încălcare a legii, acesta urmând să fie de 14 zile de închisoare.

Poliția va primi atribuții sporite pentru extinderea zonelor unde nu sunt autorizate cerșitul și amplasarea de tabere.

În Copenhaga sunt înregistrate din ce în ce mai multe plângerim privind cerșitul agresiv și instalarea de tabere ilegale. Poliția a anunțat că numai anul acesta a evacuat în capitala daneză 25 de astfel de tabere ilegale.

Propunerile vor fi anunțate vineri și urmează să intre în vigoare începând din luna septembrie.

Ministrul danez al justiției, Soren Pape, a declarat că dorește să discute această chestiune și cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, menționând că și alte țări din blocul comunitar se confruntă cu probleme similare.

Ultima oră