De ce sunt interzise protestele în România și când ar putea fi din nou permise. Explicația lui Klaus Iohannis (VIDEO)

De ce sunt interzise protestele în România și când ar putea fi din nou permise. Explicația lui Klaus Iohannis (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Relaxarea măsurilor în contextul COVID-19 nu presupune și „undă verde” la proteste. Care este motivul și ce urmează să facă autoritățile în acest sens, a dezvăluit Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Klaus Iohannis crede că în acest moment nu sunt permise protestele din cauza riscului de nerespectare a normelor de protecție anti-COVID.

Klaus Iohannis: „Autoritățile se tem mai degrabă de nerespectarea normelor”

„Este o problemă cu siguranțăfoarte interesantă. Eu așfi de părerecădacăse respectănormele care sunt impuse și pentru altfel de adunări, în condițiide strictălegalitate, cred căse pot organiza și forme de protest.

Eu cred căautoritățile se tem mai degrabăde nerespectarea normelor. Am văzut căau fost manifestări unde normele au fost ignorate, care nu ne ajutănici pe noi, nici pe protestatari, nici pe ceilalți cetățeni. În măsura în care s-ar respecta toatenormele, chestiunea s-ar putea discuta.

În măsura în care existăun astfel de interes, cu siguranțăautoritățile se vor ocupa de asta”, a declarat Klaus Iohannis miercuri seara.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate