De la o extremă la alta: Sudul Europei surprins de INCENDII de pădure, Istanbul acoperit de POTOP (VIDEO)

De la o extremă la alta: Sudul Europei surprins de INCENDII de pădure, Istanbul acoperit de POTOP (VIDEO)

De câteva zile sudul Europei est afectat de incendii uriașe de pădure.

Zone mari din Portugalia, Croația, Muntenegru, Franța și Italia sunt afectate. Dacă situația în aceste țări este disperată, în Turcia, lucrurile stau la polul opus, în Istanbul având loc inundații.

În Croația aproximativ 80 de persoane au fost rănite, iar în Portugalia și-au pierdut viața 64 de persoane și 254 au fost rănite.

De cealaltă parte sunt locuitorii din Istanbul, care trec prin și ei momente cumplite. Furtunile şi inundaţiile din vestul Turciei au perturbat traficul, blocând orice activitate. Potrivit meteorologilor, au căzut până la 65 de litri de apă pe metru pătrat, în centrul Istanbulului. Autorităţile i-au atenţionat pe oameni să nu părăsească locuinţele.

#DIRECT_ONE_1d1ca5#

Ploile au inundat staţiile de metrou şi arterele principale din Istanbul, multe mașini au fost luate de ape iar mai mulți oameni au rămas blocaţi.

Au curs imediat criticile la adresa autorităţilor că nu au luat măsuri la timp dar şi plângerile privind infrastructura proastă.

Mai multe vapoare ale regiei de transporturi maritime din oraş au rămas ancorate în port din cauza ploii torenţiale şi a vântului care a bătut cu până la 80 de kilometri pe oră.

Autorităţile au închis circulaţia petrolierelor mai lungi de 200 de metri în strâmtoarea Dardanele, după eşuarea unei nave-cisterne.