Decizia finală în cazul tancurilor Leopard, dacă Germania va trimite sau va permite altor țări să le trimită Ucrainei, va fi luată la cancelaria de la Berlin

Decizia finală în cazul tancurilor Leopard, dacă Germania va trimite sau va permite altor țări să le trimită Ucrainei, va fi luată la cancelaria de la Berlin
sursă foto: captură YT

„În cele din urmă, decizia va fi luată, în mod evident, la cancelarie, în consens cu guvernul”, a declarat Tobias Lindner, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe, la o conferință pe teme de apărare organizată la Berlin de Handelsblatt.

Guvernul de la Berlin așteaptă să vadă dacă țările au depus cereri de reexport

„Poziția ministrului meu în această dezbatere este bine cunoscută, cred”, a adăugat el, potrivit Reuters, referindu-se la ministrul de externe Annalena Baerbock, care a declarat duminică că Germania nu va sta în calea furnizării de către alte țări a tancurilor Leopard către Kiev.

În prezent, guvernul de la Berlin așteaptă să vadă dacă țările au depus cereri de reexport, care apoi vor fi transmise Consiliului de securitate națională al Germaniei, care decide asupra acestor cereri, a declarat Lindner.

Polonia spune că a trimis o astfel de cerere și că Germania ar fi primit-o în această dimineață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo