Procurorul general adjunct al Ucrainei, Simonenko, a fost revocat din funcție. Consilierul prezidențial Kirilo Timoshenko și ministrul adjunct al apărării Viacheslav Shapovalov au demisionat

Procurorul general adjunct al Ucrainei, Simonenko, a fost revocat din funcție. Consilierul prezidențial Kirilo Timoshenko și ministrul adjunct al apărării Viacheslav Shapovalov au demisionat
În imagine: Ședință a conducerii ucrainene, prezidată de Volodimir Zelenski. Sursă foto: Володимир Зеленський / Facebook

Procurorul general adjunct al Ucrainei, Oleksii Simonenko, a fost revocat din funcție în timpul unei remanieri a înalților funcționari, marți, a anunțat biroul procurorului general.

Scandalurile de corupție din Ucraina fac primele victime

Reuters relatează că declarația prin care a fost anunțată revocarea sa nu a oferit niciun motiv pentru această decizie, dar a precizat că aceasta a fost luată „conform propriei sale dorințe”.

Anterior, consilierul prezidențial Kirilo Timoshenko și ministrul adjunct al apărării Viacheslav Shapovalov au demisionat amândoi, în timp ce Ucraina este cuprinsă de un scandal de corupție în cadrul guvernului său.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Viaceslav Șapovalov, responsabil cu aprovizionarea trupelor cu alimente și echipamente, a demisionat, invocând „acuzații mediatice” de corupție despre care el și ministerul spun că sunt nefondate.

O declarație de pe site-ul ministerului apărării a afirmat că demisia lui Șapovalov este „o faptă demnă de luat în seamă” care va contribui la păstrarea încrederii în minister, relatează Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo