ŞOC în guvernul israelian: Ministrul Apărării a DEMISIONAT, acuzându-l pe Netanyahu că a capitulat în faţa terorismului

ŞOC în guvernul israelian: Ministrul Apărării a DEMISIONAT, acuzându-l pe Netanyahu că a capitulat în faţa terorismului

Criză politică în Israel. Ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, şi-a anunţat miercuri demisia din guvernul lui Benjamin Netanyahu, protestând astfel faţă de armistiţiul încheiat de Israel cu grupările palestiniene în Fâşia Gaza.
Ministrul ultranaţionalist a denunţat în faţa presei armistiţiul ca pe „o capitulare în faţa terorismului”.

„Statul cumpără calmul pe termen scurt cu preţul unor daune grave pe termen lung pentru securitatea naţională”, a spus el, potrivit agenţiilor internaţionale de presă citate de Agerpres.
Lieberman a solicitat organizarea de alegeri anticipate, aruncând astfel în incertitudine viitorul guvernului luiBenjamin Netanyahu.

El a criticat, de asemenea, decizia guvernului de a permite transferul a milioane de dolari din Qatar în Fâşia Gaza în principal pentru plata salariilor funcţionarilor mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Gruparea palestiniană Hamas a calificat, într-un comunicat, demisia ministrului apărării israelian drept „o victorie”.

Armistiţiul a fost anunţat unilateral de gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, marţi seară, după o escaladare severă a conflictului, marcată de o ploaie de rachete palestiniene asupra Israelului şi o serie de lovituri aeriene ale armatei israeliene.