Departamentul de Stat avertizează cetăţenii americani să nu călătorească în Rusia. Cresc temerile privind un conflict militar

Departamentul de Stat avertizează cetăţenii americani să nu călătorească în Rusia. Cresc temerile privind un conflict militar
Sursa foto: Pixabay

Cetăţenii americani sunt avertizați de Departamentul de Stat al SUA că nu ar trebui să călătorească în Rusia din cauza „tensiunii continue de-a lungul graniţei cu Ucraina” şi a avertizat totodată asupra riscului unui conflict al Rusiei cu Ucraina, scrie Reuters.

Cetățenii americani, sfătuiți să nu intre în Rusia

Amintim faptul că personalul ambasadei SUA din Kiev va fi evacuat. De asemenea, cetățenii americani din Ucraina au fost sfătuiți să părăsească țara, după ce negocierile diplomatice au eșuat.

Oficialii americani anunțau vineri că Statele Unite nu organizează „la ora actuală” evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, în ciuda temerilor tot mai mari în ceea ce privește acțiunile militare ale Rusiei.

Cu toate această, dacă situația se deteriorează, „cetățenii americani nu ar trebui să anticipeze că vor exista evacuări organizate de guvernul Statelor Unite”, a spus un oficial al Departamentului de Stat.

„În prezent, sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”, a continuat el.

Rusia ar putea invada Ucraina

Casa Albă avertiza că Moscova ar putea lansa o ofensivă „în orice moment”. Totuși, dacă poate să o facă, nu înseamnă automat că o să și înceapă atacul, a explicat directorul general al Institutului Diplomatic Român, Iulian Fota, într-o intervenție pe B1 TV la News Pass cu Laura Chiriac.

Kremlinul neagă că ar pregăti o invazie, însă susține că dezescaladarea depinde de „garanțiile de securitate” pe care le-a solicitat Occidentului. Moscova susține că printre acestea s-a numărat și retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria, o cerere respinsă fără echivoc ca inacceptabilă de Alianța Nord-Atlantică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:27 - Lucian Heiuș (ANAF): Resursele noastre sunt limitate, deci trebuie direcționate spre marea evaziune fiscală, care e un flagel / O să acord multă atenție proiectelor de atenționare și informare (VIDEO)
18:23 - Țările NATO s-au înțeles tacit să nu furnizeze Ucrainei tancuri – presa germană
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)