Detalii de pe Diamond Princess, nava ținută în carantină în Japonia, pe care sunt 17 români: „Peste 2.000 de medicamente au fost aduse” / La bord sunt cel puțin 175 de persoane infectate cu coronavirus

Detalii de pe Diamond Princess, nava ținută în carantină în Japonia, pe care sunt 17 români: „Peste 2.000 de medicamente au fost aduse” / La bord sunt cel puțin 175 de persoane infectate cu coronavirus
Foto: pixabay.com

Peste 2.000 de medicamente au fost aduse la bordul Diamond Princess, nava plasată în carantină în Yokohama, Japonia, la bordul căreia se află cel puțin 175 de persoane infectate cu coronavirus. Din numărul total de pasageri, 17 sunt români – doi turiști și 15 angajați.

Anunțul a fost făcut de Rai Caluori, vicepreședintele executiv al Princess Cruises, care a precizat că protocolul de carantină este gestionat „complet” de Ministerul Sănătății din Japonia, care a trimis o notificare, prin care a subliniat că perioada de izolare se încheie în 19 februarie.

„Una dintre cele mai mari priorități ale noastre a fost să le furnizăm tratamentul medical oaspeților noștri și echipajului. Peste 2.000 de medicamente au fost aduse la bord și șapte noi farmaciști au asistat la procesul sortare, livrare și distribuție. În plus, peste 200 de stații de igienizare a mâinilor au fost aduse la bord și au fost amplasate în zonele mai mari de pe navă.

Au existat o serie de întrebări cu privire la fluxul și filtrarea aerului de la bordul Diamond Princess. Nava este dotată cu sisteme de filtrare a aerului, precum cele găsite în hotelurile și casinourile de pe uscat, și în acord cu standardele în vigoare, navele noastre dispun de un mix de aer proaspăt și aer refolosit, care trec prin filtru. Acest lucru se aplică atât cabinelor de pasageri, cât și celor destinate echipajului.

Cu toate acestea, ca un o măsură preventivă, maximizăm procentajul de aer proaspăt în cabinele pasagerilor, în cele ale echipajului și în spațiile publice (n.r. – de pe navă). Este important de știut că Organizația Mondială a Sănătății consideră că virusul se răspândește, în principal, prin contact apropiat de la persoană, la persoană, ca spre exemplu atunci când tușim sau strănutăm. Contact apropiat înseamnă la doi metri distanță de o persoană bolnavă, pentru o perioadă prelungită, fără să porți o mască de protecție”, a mai spus Rai Caluori.

Ministerul Sănătății din Japonia este aproape sigur că a crescut numărul persoanelor infectate cu coronavirusde pe Diamond Princess, nava plasată în carantină la bordul căreia se află 17 români – doi turiști și cinci angajați.PotrivitHotNews.ro, Diamond Princessa fost plasată în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus. La bordul navei sunt și 17 români, doi turiști și 15 angajați. (Detalii AICI)