Dezvăluiri scandaloase despre Boris Johnson: Premierul britanic nu ar fi vrut să impună un al doilea blocaj, deoarece „oamenii care mor au oricum peste 80 de ani”

Dezvăluiri scandaloase despre Boris Johnson: Premierul britanic nu ar fi vrut să impună un al doilea blocaj, deoarece „oamenii care mor au oricum peste 80 de ani”
Boris Johnson, premierul Regatului Unit. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Leal-Olivas

Premierul britanic Boris Johnson nu a fost pregătit să impună restricții de blocare pentru a opri răspândirea Covid-19 pentru a salva persoanele în vârstă și a negat că Serviciul Național de Sănătate ar fi copleșit, a spus fostul său consilier superior într-un interviu difuzat luni.

În primul său interviu televizat, Dominic Cummings a spus că Johnson nu a vrut să impună un al doilea blocaj în toamna anului trecut, deoarece „oamenii care mor sunt în esență peste 80 de ani” , scrie Reuters.

Cummings a susținut, de asemenea, că Johnson a dorit să se întâlnească cu regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, în ciuda semnelor că virusul se răspândea în biroul său la începutul pandemiei și când i s-a spus publicului să evite orice contact inutil, în special cu persoanele în vârstă.

Consilierul politic, care a acuzat guvernul că este responsabil pentru mii de decese de Covid-19, a împărtășit din octombrie o serie de mesaje care se presupune că sunt de la Johnson către asistenți.

Într-un mesaj, Cummings a spus că Johnson a glumit că persoanele în vârstă ar putea „să facă Covid și să trăiască mai mult”, deoarece majoritatea oamenilor care mor au depășit vârsta medie a speranței de viață.

Reuters nu a putut verifica independent dacă mesajele erau autentice.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a declarat că premierul a luat „măsurile necesare pentru a proteja viețile și mijloacele de trai, îndrumat de cele mai bune sfaturi științifice”.

Partidul Laburist din opoziția Marii Britanii a declarat că dezvăluirile lui Cummings au întărit cazul unei anchete publice și sunt „dovezi suplimentare că premierul a făcut apeluri greșite de nenumărate ori în detrimentul sănătății publice”.

Cummings a declarat pentru BBC că Johnson le-a spus oficialilor că nu ar fi trebuit niciodată să fie de acord cu primul blocaj și că trebuia să-l convingă să nu-și asume riscul întâlnirii cu regina.

În ciuda faptului că a pus la îndoială aptitudinea lui Johnson pentru rolul său de prim-ministru și a criticat lupta guvernului împotriva Covid-19, criticile lui Cummings nu au reușit încă să pună în pericol ratingurile liderului britanic în sondajele de opinie. Interviul complet va fi difuzat marți.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori