Dezvăluiri scandaloase despre Boris Johnson: Premierul britanic nu ar fi vrut să impună un al doilea blocaj, deoarece „oamenii care mor au oricum peste 80 de ani”

Dezvăluiri scandaloase despre Boris Johnson: Premierul britanic nu ar fi vrut să impună un al doilea blocaj, deoarece „oamenii care mor au oricum peste 80 de ani”
Boris Johnson, premierul Regatului Unit. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Leal-Olivas

Premierul britanic Boris Johnson nu a fost pregătit să impună restricții de blocare pentru a opri răspândirea Covid-19 pentru a salva persoanele în vârstă și a negat că Serviciul Național de Sănătate ar fi copleșit, a spus fostul său consilier superior într-un interviu difuzat luni.

În primul său interviu televizat, Dominic Cummings a spus că Johnson nu a vrut să impună un al doilea blocaj în toamna anului trecut, deoarece „oamenii care mor sunt în esență peste 80 de ani” , scrie Reuters.

Cummings a susținut, de asemenea, că Johnson a dorit să se întâlnească cu regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, în ciuda semnelor că virusul se răspândea în biroul său la începutul pandemiei și când i s-a spus publicului să evite orice contact inutil, în special cu persoanele în vârstă.

Consilierul politic, care a acuzat guvernul că este responsabil pentru mii de decese de Covid-19, a împărtășit din octombrie o serie de mesaje care se presupune că sunt de la Johnson către asistenți.

Într-un mesaj, Cummings a spus că Johnson a glumit că persoanele în vârstă ar putea „să facă Covid și să trăiască mai mult”, deoarece majoritatea oamenilor care mor au depășit vârsta medie a speranței de viață.

Reuters nu a putut verifica independent dacă mesajele erau autentice.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a declarat că premierul a luat „măsurile necesare pentru a proteja viețile și mijloacele de trai, îndrumat de cele mai bune sfaturi științifice”.

Partidul Laburist din opoziția Marii Britanii a declarat că dezvăluirile lui Cummings au întărit cazul unei anchete publice și sunt „dovezi suplimentare că premierul a făcut apeluri greșite de nenumărate ori în detrimentul sănătății publice”.

Cummings a declarat pentru BBC că Johnson le-a spus oficialilor că nu ar fi trebuit niciodată să fie de acord cu primul blocaj și că trebuia să-l convingă să nu-și asume riscul întâlnirii cu regina.

În ciuda faptului că a pus la îndoială aptitudinea lui Johnson pentru rolul său de prim-ministru și a criticat lupta guvernului împotriva Covid-19, criticile lui Cummings nu au reușit încă să pună în pericol ratingurile liderului britanic în sondajele de opinie. Interviul complet va fi difuzat marți.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică