Diana Șoșoacă, explicații despre sacul adus în Parlament: „Are o anumită istorie și probabil că va rămâne într-un muzeu cândva să se vadă felul în care au fost aruncați oamenii decedați în vreme de pandemie”

Diana Șoșoacă, explicații despre sacul adus în Parlament: Are o anumită istorie și probabil că va rămâne într-un muzeu cândva să se vadă felul în care au fost aruncați oamenii decedați în vreme de pandemie
Diana Șoșoacă / Foto: Inquam Photos, George Călin

Senatoarea AUR DIana Șoșoacă a explicat într-o intervenție pentru B1 TV în emisiunea “Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, de ce a prezentat un sac negru în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotria Guvernului Cîțu.

Aceasta a precizat că nu a cumpărat sacul respectiv și că acesta va deveni emblematic pentru modul în care s-a încălcat dreptul la demnitate persoanelor care au decedat din cauza COVID-19:

Ce spune Diana Șoșoacă despre sacul adus în Parlament

“Nu l-am cumpărat, l-am luat. Este acel sac care a declanșat schimbarea ordinului de îngropare a decedaților de COVID.

Atunci când am fost invitată la un miting la Buzău am arătat în direct la o telev

iziune concurentă și din acel moment presa a preluat, a văzut sacul cum arată și cum se încalcă dreptul la demnitate și onoare al persoanelor decedate, încălcându-se atât principii constituționale, cât și ale Codului civil și discutăm despre moralitate.

Are o anumită istorie și probabil că va rămâne într-un muzeu cândva să se vadă felul în care au fost aruncați oamenii decedați în vreme de pandemie.

Au modificat Ordinul, dar nu s-a terminat. Este vorba de viața unor oameni, este vorba de 26.500 de oameni, de familiile acestora care n-au putut să își îngroape morții demn, creștinește. Au fost efectiv aruncați”, a precizat Diana Șoșoacă.

Aceasta a dat ca exemplu cazulCornelei Catanga și a precizat că ar fi solicitat să fie îngropată decent după ce și-a pierdut viața din cauza COVID-19.

Moderatorul emisiunii, jurnalistul Silviu Mănăstire a încercat să îii explice senatoarei AUR că amestecă informațiile în mod populist, dar a fost întrerupt în repetate rânduri.

“Ar trebui să existe un Parlament care să voteze la vedere și nu pe ascuns, să existe niște politicieni care să respecte poporul român și să nu îi arunce în groapa comună…”, a precizat Diana Șoșoacă înainte de a încheia intervenția telefonică.

Nou moment controversat cu Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a oferit un nou moment otroversat în Parlamentul României După ce a adus un sac negru la tribuna Parlamentului, senatoarea a ieșit cu obiectul pe hol, unde a discutat cu jurnaliștii.

„Nu le-a plăcut sacul în care morții din România, cei 26.000, au fost îngropați (…)”, a declarat Șoșoacă.

De asemenea, Șoșoacă a vorbit și despre agresiunile fizice care ar fi avut loc în plen și pe holuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe