Din ce în ce mai multe țări impun restricții dure de călătorie, din cauza variantei super – mutante din Africa de Sud

Din ce în ce mai multe țări impun restricții dure de călătorie, din cauza variantei super – mutante din Africa de Sud
Foto: Hepta.ro

O nouă variantă de coronavirus a fost depistată în Africa de Sud. Varianta B.1.1.529 prezintă mutații care ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, în fața vaccinării sau a anticorpilor dobândit după trecerea prin boală.

În acest context, din ce în ce mai multe țări reintrodus o serie de măsuri dure, pentru a combate răspândirea noului coronavirus și mai ales pentru a împiedica noua variantă să ajungă în rândul populației lor.

Varianta super – mutantă din Africa de Sud aduce îngrijorarea în rândul autorităților străine

Istraelul, una dintre țările cu  cea mai mare rată de vaccinare, dar și cu măsuri dure în fața pandemiei de COVID-19, a decis să restricționeze toate călătoriile în și din Africa de Sud.

La rândul său, Marea Britanie a introdus o măsură similară, pentru a împiedica noua variantă să intre pe teritoriul țării. Spre exemplu, au fost interzise călătoriile spre și dinspre Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini.

Țările asiatice au înăsprit și ele măsurile anti-COVID. Spre exemplu, Singapore și India au anunțat controale mult mai stricte la eroporturi și la punctele de frontieră, notează Reuters.

Germania a introdus, începând de vineri, o serie de restricții privind călătoriile în Africa de Sud, fiind introdusă pe lista țărilor cu variante noi de SARS-CoV-2.

Varianta B.1.1.592, extrem de contagioasă și rezistență în fața vaccinului

Noua varianta de COVID-19, cunoscută drept B.1.1.592 este extrem de contagioasă, mutațiile pe care le-a suferit făcând-o să fie rezistență în fața anticorpilor dobândiți prin vaccinare sau îmbolnăvire.

Noua variantă de COVID este în prezent investigată de către OMS, fiind recent desemnată ca variantă de interes, având în vedere gradul mare de contagiozitate și rezistența pe care aceasta o are în fața vaccinurilor anti-COVID.