Din ce în ce mai mulți internauți renunță la WhatsApp pentru alte aplicații de mesagerie. Care este motivul și care sunt alternativele

Din ce în ce mai mulți internauți renunță la WhatsApp pentru alte aplicații de mesagerie. Care este motivul și care sunt alternativele

Un val de comentarii negative la adresa aplicației de mesagerie WhatsApp s-a desfășurat în ultimele săptămâni, după ce s-a anunțat actualizarea politicii de confidențialitate.

Controversele s-au referit la temerile utilizatorilor cu privire la faptul că mai multe datepersonale vor ajunge la Facebook, proprietarul aplicației de mesagerie. În urma scandalului iscat, WhatsApp a ieșit cu noi precizări și a anunțat că actualizarea politicii de confidențialitate va fi amânată.

„Au existat multe dezinformări care ne îngrijorează și vrem să îi ajutăm pe toți să înțeleagă principiile și faptele noastre”, au anunțat cei de la WhatsApp într-o postare pe blog, în weekend.

Care sunt alternativele WhatsApp

În 2020, Facebook a anunțat că firmele care utilizează WhatsApp ar putea stoca și gestiona conversațiile cu clienții, prin intermediul infrastructurii Facebook. Între timp, din ce în ce mai mulți români, au migrat pe aplicații concurente, Signal și Telegram, care oferă mai multă confidențialitate. Ambele au raportat în 2020 și începutul lui 2021 o creștere fulminantă a numărului de utilizatori.

În weekend, Signal a fost chiar nefuncțional pentru o scurtă perioadă de timp. Serverele au picat din cauza fluxului mare de useri.

„Signal adaugă noi servere și capacitate suplimentară într-un ritm record în fiecare zi”, a transmis aplicația care a revenit duminică.