Discursul ținut de Prințul Charles la Universitatea București, preluat de presa internațională (VIDEO)

Discursul ținut de Prințul Charles la Universitatea București, preluat de presa internațională (VIDEO)
Foto: agerpres.ro

Discursul de sâmbătă al prinţului Charles al Marii Britanii de la Universitatea din Bucureşti a fost preluat imediat în presa internaţională. Jurnaliştii de la Washington Post au remarcat că rar se întâmplă ca moştenitorul tronului din Regat să ţină un discurs, aşa cum a făcut la Bucureşti.

Ziariştii au mai subliniat faptul că prinţul a vorbit despre dragostea sa pentru România şi poporul român şi a lansat un apel la păstrarea valorilor culturale, arhitecturale şi a tradiţiilor din ţara noastră.

Într-un discurs – „rar”, după cum a remarcat presa internaţională – susţinut în Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Prinţul Charles a vorbit despre „admiraţia profundă” pe care o poartă ţării noastre, „pentru rezistenţa şi spiritul poporului român”, care îşi au rădăcinile în „bogata identitate culturală, religioasă şi etnică ce au făcut ca această ţară să fie unică în Europa”.

„De la casele frumos decorate din Bucovina, la cele din lemn din Maramureş, până la minunatele locuinţe din Oltenia şi la cele solide din Transilvania, toate aceste locuri vă definesc ca popor. Şi de ce ar avea asta importanţă? Pentru că dacă vor fi valorificate, vor aduce un beneficiu material uriaş ţării voastre pe viitor, exact cum s-a întâmplat în Marea Britanie şi în alte părţi”, a spus Prințul Charles.

Moştenitorul tronului Marii Britanii a mărturisit că „speră şi se roagă” ca România să îşi poată păstra aceste comori. Prinţul Charles a fost primit, în cadrul vizitei sale în România, şi de către preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a mulţumit pentru „vizită şi pentru prietenia pe care a arătat-o, în toţi aceşti ani, României şi poporului român”.

La rândul său, Prinţul de Wales a ţinut să aprecieze „căldura cu care îl primeşte, de fiecare dată, poporul român”. În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre importanţa acordată de preşedintele Băsescu, pe durata mandatelor sale, „combaterii corupţiei şi consolidării statului de drept”.

Discursul Prințului Charles la București, în presa internațională

Urmăriți B1TV.ro și pe