Dmitri Medvedev a reacționat la declarația secretarului general al NATO: „A uitat cine a câștigat atunci, în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta”

Dmitri Medvedev a reacționat la declarația secretarului general al NATO: „A uitat cine a câștigat atunci, în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta”
Dmitri Medvedev a reacționat la declarația secretarului general al NATO: „A uitat cine a câștigat atunci, în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta”. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ekaterina Shtukina

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a răspuns joi la declarația secretarului general al NATO despre situația periculoasă în care se află Europa.

Fostul președinte al Federației Ruse sugerează că, la fel ca în Al Doilea Război Mondial, Rusia va câștiga.

Dmitri Medvedev îi răspunde secretarului general NATO

‘Conflictul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar Rusia nu poate fi lăsată să câștige’, a declarat secretarul general al NATO, Stoltenberg. Are o memorie proastă. A uitat cine a câștigat atunci, în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta”, a scris Dmitri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Jens Stoltenberg a transmis joi că NATO și țările membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte tipuri de asistență pentru o perioadă lungă de timp pentru a împiedica Moscova să reușească.

Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească”, a declarat Stoltenberg într-un discurs susținut în Norvegia.

Acesta a mai menționat că ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” este de fapt un atac la adresa actualei ordini mondiale. De asemenea, secretarul general al NATO susține că alianța trebuie să împiedice extinderea războiului.

Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus Stoltenberg.

Dacă președintele (Vladimir) Putin se gândește măcar să facă ceva similar cu o țară NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe