Dmitri Rogozin îndeamnă la comiterea unui genocid în Ucraina: „Haideți să-i terminăm odată pentru totdeauna, de dragul nepoților noștri”

Dmitri Rogozin îndeamnă la comiterea unui genocid în Ucraina: „Haideți să-i terminăm odată pentru totdeauna, de dragul nepoților noștri”
Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, a îndemnat la comiterea unui genocid în Ucraina. Sursă foto: Hepta - Sergey Savastjanov

După ce au încercat luni în șir să-și ascundă adevăratele intenții în Ucraina, vorbind despre o așa-zisă ”denazificare” și așa-zisul pericol NATO de la granițe, rușii încep să recunoască adevăratele lor intenții – distrugerea națiunii ucrainene. Acuzațiile privind comiterea unui genocid au fost în mod repetat respinse de oficialii de la Moscova, dar în ultima vreme tot mai mulți politicieni și propagandiști vorbesc deschis despre uciderea în masă a ucrainenilor și distrugerea a tot ce înseamnă națiunea ucraineană. Este și cazul fostului vicepremier Dmitri Rogozin, acum șeful Roscosmos, care a lansat pe Twitter un apel la comiterea unui genocid în Ucraina, „de dragul nepoților noștri”.

Rogozin îndeamnă la genocid în Ucraina

„În general, ce a apărut în locul Ucrainei e o amenințare existențială pentru poporul rus, pentru istoria, limba și civilizația rusă.

Dacă nu îi terminăm (pe ucraineni) acum… Din păcate, bunicii noștri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost și mai mare pentru nepoții noștri. Așadar, haideți să terminăm cu asta odată pentru totdeauna! Pentru nepoții noștri”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Declarațiile sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât nu vin de la un simplu propagandist sau de la un politcian marginal, ci de la unul care a avut multiple funcții importante în statul rus.

Medvedev amenință vestul Ucrainei: Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum

La rândul său, Dmitri Medvedev, fost președinte și premier rus și un apropiat al lui Vladimir Putin, a lansat de asemenea o amenințare la adresa Ucrainei.

Acesta a scris pe Telegram că Rusia va bombarda orașe din vestul Ucrainei: „Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”.

Asta după ce, anterior, Medvedev și-a justificat atitudinea afirmând că ucrainenii „vor moartea pentru Rusia”: „Atât timp cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe