Doi criminali, executați prin spânzurare în Japonia

Doi criminali, executați prin spânzurare în Japonia
Două sentinţe capitale au fost puse în aplicare în Japonia, la Tokyo şi Osaka, numărul execuţiilor ridicându-se la cinci de la începutul anului în această ţară, a anunţat ministerul nipon de Justiţie,...

Două sentinţe capitale au fost puse în aplicare în Japonia, la Tokyo şi Osaka, numărul execuţiilor ridicându-se la cinci de la începutul anului în această ţară, a anunţat ministerul nipon de Justiţie, potrivit Washington Post.

Unul dintre condamnaţi este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care se face vinovat de violarea şi uciderea, în 2002, a unei tinere de 19 ani, iar celălalt bărbat, în vârstă de 31 de ani, şi-a ucis părinţii în 2007. Cei doi au fost executaţi prin spânzurare.

Japonia şi SUA sunt singurele ţări occidentale industrializate care practică pedeapsa cu moartea, în ciuda valului de proteste din partea guvernelor europene şi organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend