Doi jurnalişti, despre Eurovision 2011: România este ţara cu cei mai urâţi bărbaţi şi homosexuali atractivi

Doi jurnalişti, despre Eurovision 2011: România este ţara cu cei mai urâţi bărbaţi şi homosexuali atractivi
"România este o ţară cu mulţi bărbaţi urâţi, câteva fete frumoase şi homosexuali atractivi", asta spuneau doi jurnalişti estoni de la Radio2, referitor la ţările care au participat la ediţia 2011 a...

„România este o ţară cu mulţi bărbaţi urâţi, câteva fete frumoase şi homosexuali atractivi”, asta spuneau doi jurnalişti estoni de la Radio2, referitor la ţările care au participat la ediţia 2011 a concursului Eurovision, arată site-ul Estonian Free Press.

Mart Juur şi Andrus Kivirahk au luat în derâdere, pe lângă România, şi Lituania, ţara unde „se găsesc cele mai urâte femei”, Italia, acolo unde „Hitler a avut o grămadă de probleme cu italienii”, Danemarca, unde „sistemul permite oricărui idiot să cânte şi să danseze, iar aşa se nasc astfel de piese” şi Finlanda, al cărui reprezentant „a fost unul dintre puţinii locuitori ai acetei ţări care nu a băut deloc”.

Hotel FM – Change

De asemenea, moderatorii estoni nu au uitat nici de finaliştii concursului din Azerbaidjan, de melodia cărora au spus că „e un cântec disco obişnuit. Acum vedem cum Uniunea Sovietică a influneţat Islamul. Dacă Iran ar fi participat, oare am fi văzut o femeie îmbrăcată aşa sumar?”

„Acum înţeleg de ce oamenii de afaceri din Estonia au lăsat atâţia bani în Azerbaidjan”, a spus unul dintre jurnalişti, referitor la rezultatele concursului.

Glumele cel mai des folosite de Juur şi Kivirahk au fost cele legate de Hitler şi legătura lui cu ţările participante. Pe lângă declaraţiile anterioare cei doi au mai spus că „România e ţara unde Hitler şi-a dus tot petrolul”.

Site-ul Estonian Free Press nu a gustat deloc glumele sarcastice ale estonilor, mărturisind că „politeţea şi respectul sunt factori de care un comentator nu ar trebui să uite niciodată”, iar „a fi un jurnalist este o onoare, nu este o meserie pe care o poate face oricine”.

Azerbaijan a câştigat Eurovision 2011