Doi oligarhi apropiați de Abramovici au fost sancționați dur de Marea Britanie. Cea mare mare „acțiune de înghețare a activelor” din istoria țării

Doi oligarhi apropiați de Abramovici au fost sancționați dur de Marea Britanie. Cea mare mare „acțiune de înghețare a activelor” din istoria țării
Oligarhul rus Roman Abramovici / Foto: Hepta.ro

Doi oligarhi ruși „cheie” au fost sancționați de Marea Britanie pentru legăturile pe care le aveau cu Roman Abramovici. Este vorba despre Eugene Tenenbaum și David Davidovic, cărora li s-au înghețat active de până la 13 miliarde de dolari.

Aceasta ar fi cea mai mare „acțiune de înghețare a activelor din istoria Regatului Unit”, potrivit HotNews.

Doi oligarhi apropiați de Abramovici, sancționați de Marea Britanie

Tenenbaum este unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Abramovici și a fost anterior un director de top la Sibneft, compania petrolieră rusă vândută de Abramovici în 2006.

Ministerul de Externe a declarat că în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, a preluat o companie de investiții cu legături cu Abramovici.

„Davidovich a fost descris de Forbes ca fiind „mâna dreaptă mult mai puțin vizibilă a lui Abramovici” și a preluat Evrington Investments de la Tenenbaum în martie 2022”, a adăugat acesta.

Oligarhii ruși au început să-și vândă masiv avioanele

Oligarhii ruși au început să-și vândă masiv avioanele. Potrivit presei ucrainene, cel puțin șase miliardari și milionari au scos la vânzare aeronave private.

Printre cei care vor să scape de proprietăți de lux se numără: Vladimir Potanin, Iurii Shefler, Rustem Teregulov, Alexander Svetakov, Arkadii Volozh și Eduard Berman.

Milionarii și miliardarii și-au pus deja la vânzare aeronavele, transmite Ukraainskaya Pravda, citând o sursă din industria aviației. Informații despre vânzarea GULFSTREAM G650, care aparține miliardarului Vladimir Potanin, pot fi găsite pe site-ul operatorului de aeronave și resurse pentru vânzarea aeronavelor.

Prețul acesteia fiind de aproximativ 60 de milioane de dolari. Același site conține date despre vânzarea aeronavei lui Iurii Shefler, GULFSTREAM G650 și a lui Rustem Teregulov BOEING 737-700. Alți oameni de afaceri, potrivit publicației, își vând navele în secret.

Urmăriți B1TV.ro și pe