Doi români, dispăruți în urma atentatului de la Nisa. MAE: În cadrul demersurilor de căutare se menține legătura cu Interpolul

Doi români, dispăruți în urma atentatului de la Nisa. MAE: În cadrul demersurilor de căutare se menține legătura cu Interpolul

UPDATE: Doi români sunt de negăsit după atentatul de la Nisa, fiind căutați de Interpol, informează B1 TV, citând un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Este vorba despre doi soți. Familia celor doi cetățeni români a alertat MAE după ce nu au primit nicio veste de la aceștia în urma tragediei care a avut loc în seara zilei de 14 iulie în sudul Franței. Inițial fuseră trei persoane dispărute, dar copilul celor doi soți a fost găsit într-un spital.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul”, se arată în comunicatul citat.

MAE mai precizează că într-un spital pediatric din Nisa se află mai mulți minori care nu aru fost încă identificați, astfel că printre ei s-ar putea afla și copilul român care este cuătat de autorități.

”Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat. În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs”, a mai transmis MAE.

De asemenea, reprezentanții Ministerului au precizat că, până în acest moment, pe lista celor decedați în masacrul de la Nisa, nu figureză cetățeni români.

”Pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite, menționate în comunicatele anterioare. Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă.

Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

Demersurile instituționale ale Celulei de Criză a MAE continuă în regim de permanență”, se mai arată în comunicatul MAE.

Conform celui mai recent bilanț oficial al masacrului din sudul Franței, 84 de oameni au fost uciși și cel puțin 200 răniți, după ce un camion a intrat în plin în mulțimea adunată pe Promenade des Anglais pentru a urmări spectacolul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)