Dolj: Alegătorii, supravegheaţi ilegal de camere, în cabinele de vot (FOTO)

Biroul de presă al PNL Dolj a reacționat după ce în comuna Cârcea au fost identificate camere de supraveghere deasupra cabinelor de vot.

Alegătorii, supravegheaţi ilegal de camere, în cabinele de vot

Mai exact, în secţia de votare nr.292, sunt montate camere de luat vederi chiar deasupra cabinelor de votare pentru supravegherea alegătorilor în momentul exercitării dreptului de vot.

„Camerele de luat vedere au fost montate ilegal cu ştiinţa primarului PSD de la Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare. În urmă cu câteva zile,PSD a lansat zvonul în comuna Cârcea că au montat camere de luat vederi şi vor supraveghea procesul de votare, cu scopul de a-i intimida pe alegătorii care au o altă opţiune de vot”, anunță PNL Dolj.

În consecință, reprezentantul PNL în biroul secţiei de votare nr 292 din Cârcea a depus o întâmpinare prin care a solicitat dezafectarea tuturor echipamentelor electronice care se află deasupra cabinelor de vot, respectiv a camerelor de luat vederi, însă nu s-a dispus îndepărtarea acestora, ci doar acoperirea lor cu bandă albă de hârtie.

„PNL Dolj solicită IPJ Dolj să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal împotriva primarului din Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare pentru violarea secretului votului. Totodată, PNL Dolj solicită îndepărtarea tuturor echipamentelor electronice din secţie până la începerea procesului de votare, 27.09.2020, ora 7:00”, se mai arată în comunicatul emis de instituție, citează presa locală.

Mită electorală pe ulițele din Dolj

Duminică dimineață, în comuna Coşoveni, un bărbat a fost filmatîn timp ce îi oferea o sumă de bani unui localnic, cel mai probabilpentru a-i influența votul.

Autoritățile au demarat o anchetă și l-au identificat pe bărbatul care a încercat să influențeze votul, ca fiind un tânăr de bărbat de 28 de ani, din comuna respectivă. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Tags: