Donald Trump a cerut „încetarea” Constituției americane pentru a redeveni președinte

Donald Trump a cerut „încetarea” Constituției americane pentru a redeveni președinte
Foto: Hepta - Capital Pictures / Tasos Katopodis

Fostul președinte american Donald Trump a cerut „încetarea” Constituției SUA. El a acuzat din nou fraude la alegerile prezidențiale din 2020 pe care le-a pierdut și a propus „încetarea” Constituției pentru a fi reinstalat la Casa Albă, informează CNN.

Trump vrea cu orice preț încă un mandat de președinte al SUA

„Anulezi rezultatele prezidențialelor din 2020 și declari CÂȘTIGĂTORUL DE DREPT sau organizezi NOI ALEGERI? O fraudă masivă de o asemenea amploare permite încetarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor din Constituție”, a scris Donald Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social.

De altfel, el a acuzat de mai multe ori, fără probe, că Joe Biden a ajuns președinte al SUA în urma unor alegeri fraudate.

Reacție de la Casa Albă după declarațiile lui Trump

Andrew Bates, purtător de cuvânt al Casei Albe, a reacționat spunând că declarațiile lui Trump sunt un pericol și ar trebui condamnate de toată lumea.

„Nu poți să iubești America doar când câștigi. Constituția noastră e un document sacrosant care de peste 200 de ani garantează că libertatea și statul de drept prevalează. Constituția reunește poporul american, indiferent de partid, și liderii aleși jură să o susțină”, a mai afirmat Bates.

Amintim că, recent, Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale americane din 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe