Război între America și Iran, în plină pandemie de COVID-19? Donald Trump: ”Avem informaţii că se pregăteşte un atac viclean”

Război între America și Iran, în plină pandemie de COVID-19? Donald Trump: ”Avem informaţii că se pregăteşte un atac viclean”
Foto: hepta.ro

În plină pandemie de coronavirus, Donald Trump a făcut o declarație șocantă pe contul său de Twitter, alimentând tensiunile dintre SUA și Iran:

„Potrivit informaţiilor noastre, Iranul şi protejaţii săi pregătesc un atac viclean împotriva trupelor americane şi /sau a bazelor din Irak. Dacă se va întâmpla acest lucru, Iranul va plăti un preţ foarte mare”, a scris președintele Americii pe internet.

La rândul său, Teheranul avertizase Washingtonul împotriva riscului de a crea „o situație dezastruoasă” în Orientul Mijlociu, după ce Statele Unite au lansat o serie de rachete pe teritoriul irakian.

SUA a înregistrat un nou record de o zi pentru decesele cauzate de pandemia de coronavirus, înregistrând 865 de morți în ultima zi a lunii martie.

Astfel, Statele Unite ale Americii este prima țară din lume, din punctul de vedere al cazurilor confirmate cu COVID-19, cu 189.000 de îmbolnăviri. Pe teritoriul american, numărul deceselor a depășit 4.000, în timp ce peste 7.200 de persoane s-au vindecat.

De partea cealaltă. Iranul a anunţat miercuri 138 de noi decese în ultimele 24 de ore, bilanţul total al victimelor ajungând la 3.036.

Kianush Jahanpur, purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, a anunțat căîn ţară au fost înregistrate 47.593 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 2.987 de cazuri de infectare au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)