Donald Trump amenință că va alunga refugiații sirieni: Dacă voi câştiga alegerile prezidenţiale, vor pleca înapoi. Vă spun, vor pleca înapoi!

Donald Trump amenință că va alunga refugiații sirieni: Dacă voi câştiga alegerile prezidenţiale, vor pleca înapoi. Vă spun, vor pleca înapoi!
Foto: thewashingtonpost.com

Donald Trump lansează un nou atac la adresa imigranţilor. De data asta, magnatul american i-a luat în vizor pe refugiaţii sirieni şi a anunţat că, dacă va ajunge preşedinte, îi va trimite pe aceştia înapoi de unde au venit, informează AFP. În acelaşi timp, Ungaria a lansat un nou avertisment. Premierul maghiar şi ministrul său de Externe au declarat la ONU că există riscul unei destabilizări a Europei pe fondul crizei imigranţilor.

”Aud că vrem să primim 200.000 de sirieni. Şi ar putea face parte din Statul Islamic, nu se ştie. Îi avertizez pe cei care vin aici din Siria, în cadrul acestei migraţii în masă. Dacă voi câştiga (alegerile prezidenţiale – n.r.), vor pleca înapoi. Vă spun, vor pleca înapoi!”, a declarat Trump.

Declaraţiile lui Donald Trump vin la scurt timp după ce Barack Obama a anunţat că 200.000 de sirieni vor ajunge în Statele Unite în următorii doi ani.

Între timp, Ungaria şi-a menţinut poziţia anti-imigranţi chiar şi în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Adept al unei linii dure împotriva migranților, prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a cerut introducerea unor „cote mondiale” de migranți primiți în fiecare țară. Iar ministrul său de Externe a avertizat că Europa este în mare pericol.

”Există între 30 şi 35 de milioane de oameni în apropiere de Europa care ar putea să ia o decizie rapidă, să îşi abandoneze casele şi să plece spre Europa. Acest lucru ar putea să destabilizeze continentul”, a declarat șeful diplomației ungare.

Între timp, în Europa, tot mai mulţi solicitanţi de azil mor în drum spre o viaţă mai bună. Un imigrant şi-a pierdut viaţa  în timp ce încerca să ajungă din Franţa în Marea Britanie prin Eurotunel. Cetăţeanul din Eritreea, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit inconştient pe drumurile de întreţinere ale tunelului, după ce a fost lovit de un tren de marfă.