Noi detalii din ancheta privind destituirea președintelui Donald Trump: Ajutorul financiar pentru Ucraina, sistat la 90 de minute după convorbirea telefonică cu Zelenski (VIDEO)

Noi detalii din ancheta privind destituirea președintelui Donald Trump: Ajutorul financiar pentru Ucraina, sistat la 90 de minute după convorbirea telefonică cu Zelenski (VIDEO)
Sursă foto: hepta.ro

Noi dezvăluiri în scandalul Ucrainagate, din cauza căruia Donald Trump riscă destituirea. O persoană responsabilă cu gestionarea bugetului american a cerut Pentagonului „să aştepte” înainte de plăti un ajutor armatei ucrainene, la o oră şi jumătate după apelul telefonic dintre Trump şi omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

Informația potrivit căreia imediat după convorbirea telefonică dintre cei doi președinți s-ar fi cerut amânarea plății ajutorului militar destinat Ucrainei apare într-un email publicat de jurnaliștii americani. Mesajul face parte dintr-o serie de altele similare publicate de Center for Public Integrity, asociaţia jurnaliştilor de investigaţie.

Donald Trump este vizat în prezent de o procedură de destituire, lansată de Camera Reprezentanţilor, care a votat miercuri punerea lui sub acuzare, pentru că a condiţionat ajutorul în valoare de 400 de milioane de dolari acordat Kievului de anchetarea unuia dintre potenţialii săi rivali la prezidenţialele din 2020. Este vorba despre fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, și de fiul acestuia, Hunter, care a ocupat un loc în consiliul de administrație al unei companii ucrainene din domeniul gazelor.

E-mailul unui responsabil din cadrul Oficiul de Management şi Buget, pe nume Michael Duffy, a fost trimis pe 25 iulie 2019 la orele 11.04, la o oră şi 31 de minute după încheierea convorbirii telefonice dintre Trump şi Zelenski.

„Având în vedere instrucţiunile pe care le-am primit şi cunoscând intenţia administraţiei de a examina ajutorul acordat Ucrainei (…), vă rog să aşteptaţi înainte de a plăti noile fonduri promise de Departamentul Apărării. Dată fiind natura sensibilă a cererii, aş aprecia dacă aţi face-o cunoscută strict celor care trebuie ţinuţi la curent”, a declarat Michael Duffy, responsabil din cadrul Oficiul de Management şi Buget.

Susținătorii republicani ai lui Trump din Camera Reprezentanţilor au pledat, într-un raport din 2 decembrie, în favoarea oficialului de la Buget, și au susținut că nu este „neobişnuit” să fie făcute astfel de cereri, potrivit Center for Public Integrity.

17 membri sau foşti membri ai administraţiei americane au declarat sub jurământ că Trump s-a folosit de funcţia lui în interes personal. Șeful statului declară însă că este nevinovat și că este victima unei „vânători de vrăjitoare” şi a unei „tentative de lovitură de stat”.

Donald Trump ar urma să fie judecat, cel mai probabil în ianuarie, de către Senat, unde majoritatea republicană a făcut deja cunoscut că îl consideră nevinovat şi nu intenţionează să îl destituie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe