Donald Trump, întâlnire privată cu Viktor Orban la reședința din Florida

Donald Trump, întâlnire privată cu Viktor Orban la reședința din Florida
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marton Monus

Donald Trump se va întâlni în privat cu premierul ungar Viktor Orban, săptămâna viitoare, la clubul pe care îl are fostul președinte american în Florida, spune o persoană informată cu privire la situație, potrivit The New York Times.

Liderul ungar este unul dintre aliații vechi ai lui Donald Trump și are legături strânse cu mișcarea conservatoare din Statele Unite, iar fostul președinte american l-a lăudat în repetate rânduri după încheierea mandatului de la Casa Albă.

Donald Trump, întâlnire privată cu Viktor Orban

Întâlnirea va avea loc vinerea viitoare, la clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și reliefează intenția lui Donald Trump de a se portretiza drept un soi de președinte în exil.

Evenimentul vine în contextul în care Trump este tot mai aproape de a deveni oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024. Adversarul său, Joe Biden, are o relație încordată cu Viktor Orban.

Nu se va întâlni și cu Joe Biden

Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă spune că nu știe să fi fost stabilită vreo întâlnire între Viktor Orban și Joe Biden cu ocazia vizitei efectuate în SUA de liderul ungar.

Prim-ministrul ungar a intrat în dispute cu ceilalți lideri euro-atlantici din cauza atitudinii pe care a avut-o în privința Ucrainei și a simpatiei sau chiar admirației față de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Ungaria a găzduit reuniunii Conferinței de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), care a devenit o extensie a mișcării lui Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:06 - O casnică din Suceava și-a depus actele de pensionare, deși nu a lucrat o zi în viața ei. Femeia a fost condamnată pentru înșelăciune
13:02 - Android 15 are o funcţie antifurt. Cum funcționează
12:59 - Florin Piersic, mutat din Secția ATI în Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. Detalii despre evoluția actorului
12:59 - Planta care întărește oasele, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește aspectul tenului. Acesta se găsește și în România
12:43 - Copil lovit grav de o autoutilitară în județul Sibiu. A fost chemat un elicopter SMURD
12:27 - Ionuț Stroe, despre majorarea salariului minim: PNL consideră că mai întâi trebuie să creștem economia pentru a putea ulterior să creștem salariile. În campanie electorală, lucrurile par destul de simple (VIDEO)
12:26 - Mihai Albu, primele declarații după ce a fost diagnosticat cu cancer. „Cel mai greu a fost să conştientizez că o am şi că trebuie să fac ceva”
12:23 - Candidatul PNL la CJ Argeș, Radu Perianu, îl acuză pe actualul șef CJ de licitație cu dedicație pentru un Laborator al Spitalului de Urgență Pitești: “O investiție de peste 74 de milioane de lei riscă să fie pierdută”
12:19 - Elevii de clasa a II-a susțin Evaluarea Națională. Ce subiecte au avut și care a fost gradul lor de dificultate
12:08 - Marcel Ciolacu: ANPC a pus în transparență ordinul privind semnalarea modificărilor la gramajul produselor / Control pe piața detergenților, unde există creșteri de prețuri total nejustificate (VIDEO)