Donald Trump, reacție pe Twitter în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din SUA: „Eu am câştigat alegerile. Am obţinut 71.000.000 de voturi”

Donald Trump, reacție pe Twitter în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din SUA: „Eu am câştigat alegerile. Am obţinut 71.000.000 de voturi”

DemocratulJoe Bideneste noul președinte-ales al SUA, câștigând în fața președintelui în funcție, Donald Trump, cu o diferență majoră la votul popular. Cu toate acestea, în stilul său caracteristic, Trump a reacționat pe Twitter, spunând că el a câștigat alegerile prezidențiale.

Donald Trump: „Eu am câștigat alegerile”

Preşedintele Donald Trump a pierdut alegerile pentru un nou mandat în faţa democratului Joe Biden, însă nu vrea să recunoască înfrângerea.

Cum i-a obișnuit pe americani, acesta a reluat pe Twitter afirmaţiile referitoare la voturile ilegale și la frauda electorală, afirmând că a câştigat 71 de milioane de voturi legale, cel mai mare scor pentru un preşedinte în funcţie și, practice, el a câștigat alegerile.

Într-o primă postare, Trump susţine că observatorilor nu li s-a permis accesul în camerele în care erau numărate voturle.

„Eu am câştigat alegerile. Am obţinut 71.000.000 de voturi. S-au întâmplat lucruri urâte, iar observatorilor noştri nu li s-a permis să le vadă. Nu s-a întâmplat aşa niciodată.Milioane de voturi prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care nu le ceruseră niciodată”, a scris Trump cu majuscule pe Twitter.

Apoi, Trump a scris „71.000.000 de voturi legale. Cele mai multe obţinute vreodată de un preşedinte în funcţie”.

Joe Biden, primul discurs în calitate de președinte-ales al SUA

Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor presei americane, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania, a făcut ca el să obţină cele 270 de voturi ale electorilor de care avea nevoie pentru a câştiga alegerile.

După ce toate televiziunile importante americane au început să-l dea drept câștigător al alegerilor prezidențiale, democratulJoe Bidena postat pe Twitter un mesaj în carea transmiscă va fi un președinte pentru toți americanii.

„America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”,a scris Biden, pe Twitter.

„E un moment de renaștere a speranțelor noastre într-o zi mai bună. Sunt onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o. Eu nu voi diviza, ci voi uni. Eu nu voi vedea state albastre sau roșii, ci Statele Unite ale Americii!

Cred că America e despre oameni, iar Administrația mea despre oameni va fi. Vom reconstrui clasa de mijloc, vom reconstrui imaginea Americii. Trebuie să încetăm să ne tratăm adversarii ca pe dușmani. Ei nu sunt dușmanii noștri, ei sunt americani.

A sosit vremea vindecării. Americanii ne-au votat pentru a susținere forțele decenței, corectitudinii, științei și speranței în marile bătălii ale vremurilor noastre: lupta împotriva epidemiei, lupta pentru prosperitate, pentru sănătate, pentru eliminarea rasismului, pentru a apăra democrația, democrația, lupta împotirva schimbărilor climatice și lupta pentru a le da șanse egale tuturor. Asta vor americanii, fiecare să pornească cu șanse egale”, a mai precizat Joe Biden.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)