Donald Trump: SUA ar putea pune pe piață un vaccin anti-COVID-19 în octombrie

Donald Trump: SUA ar putea pune pe piață un vaccin anti-COVID-19 în octombrie
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Chris Kleponis

Un vaccin anti-COVID-19 ar putea începe să fie distribuit în Statele Unite ale Americii după mijlocul lunii octombrie, a declarat președintele Donlald Trump, miercuri.Guvernul american speră capână la sfârşitul anului să distribuie cel puţin 100 de milioane de doze.

„Cred că suntem mult mai aproape de vaccin decât cred că vor majoritatea oamenilor să spună.Credem că putem începe distribuirea de la mijlocul lunii octombrie. Deci, de îndată ce va fi gata, vom putea începe. Aceasta va fi de la mijlocul lunii octombrie. S-ar putea să fie ceva mai târziu. Vaccinul ar putea fi distribuit începând din octombrie sau noiembrie, dar nu cred că va fi mai târziu de această dată”, a declarat liderul de la Casa Albă, potrivitcnbc.com.

CDC a declarat că anticipează că vaccinului i se va acorda iniţial o autorizaţie de utilizare de urgenţă înainte de a fi aprobat formal, pentru că există presiuni pentru ca acesta să fie terminatcât mai repede,chiar de a fi testat adecvat.

Specialiștii spun că este posibil ca vaccinările să înceapă în noiembrie sau decembrie, dar în cantități limitate, primele doze fiind acordate lucrătorilor din domeniul sănătății și persoanelor în vârstă. Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat că va dura aproximativ „șase până la nouă luni” pentru a se vaccina întregul popor american și că SUA vor putea relua activitatea normală abia în al treilea trimestru al anului viitor an.

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)