Dosare penale, la Galați, pentru infracțiuni electorale. Doi bărbaţi ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la Primăria Tecuci

Dosare penale, la Galați, pentru infracțiuni electorale. Doi bărbaţi ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la Primăria Tecuci

Agenții de polițiedin Galaţi au întocmit dosar penal pentru corupere a alegătorilor şi ameninţare în urma unei reclamaţii care anunţa că doi cetăţeni care se află la o terasă din Tecuci oferă anumite sume de bani alegătorilor pentru a vota un candidat anume la Primăria din localitate, transmite agențiade știri News.ro.

Dosar penal după ce doi bărbaţi ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la Primăria Tecuci

Incidentele din secțiile de votare sau pe tema alegerilor locale nu s-au lăsat așteptat nici în 2020, deşi autorităţile au impusreguli speciale pentru prevenirea pandemieicare ar fi trebuit să limiteze şi apariţia unor astfel de momente neplăcute.

Conform sursei anterior citate, doi bărbaţi au fost reclamaţi că, în timp ce se aflau pe o terasă ar fi oferit mită electorală cetăţenilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat la funcţia de primar al Tecuciului.

Jurnaliștii de la presa locală a scris despre cei doi indivizi acuzați de corupere a alegătorilor că ar face parte din lumea interlopă a Tecuciului.

”La data de 27 septembrie, Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată cu privire la faptul că, la o terasă din municipiul Tecuci, două persoane oferă sume de bani pentru a determina alegătorii să voteze cu un anume candidat la funcţia de primar. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită în scopul cercetării evenimentelor electorale şi a identificat atât apelantul, cât şi pe cele două persoane bănuite că ar fi oferit bani”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ)Galaţi.

În urma reclamației făcute de martorii care au asistat la întregul incident, toţi cei implicaţi, dar şi câțiva martori ai faptei au fost duşi la sediul secției de poliţie dinTecuci pentru audieri. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de coruperea alegătorilor şi ameninţare.

Alegeri locale 2020. Incidente la vot

Poliţiştii din Dolj au deschis dosare penale pe numele a trei bărbaţi care aveau asupra lor, la vedere, legitimaţii false de presă potrivit cărora ar fi angajaţii unui post local de televiziune din Craiova.

″În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropierea unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau trei bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă. Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimaţiile respective”, precizează IPJ Dolj.

O altă persoană din municipiul Târgu Secuiesc a fost sancționată pentru că a refuzat să poarte mască de protecţie în incinta secţiei de votare, au transmis reprezentanții Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

“La o secţie de votare din municipiul Târgu Secuiesc, o persoană a refuzat să poarte mască de protecţie în secţia de votare în timp ce îşi exercita dreptul la vot. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 1800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Pe de altă parte, la Constanța a dispărut oștampilădintr-o secție de votare.Este vorba de Secţia 211, cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, unde, cel mai probabil, un alegător nu a predat ștampila de vot.