Două cutremure cu magnitudinea de peste 6 s-au produs în Iran, lângă un oraș cu 1,5 milioane de locuitori: Cel puțin 40 de oameni au murit

Două cutremure cu magnitudinea de peste 6 s-au produs în Iran, lângă un oraș cu 1,5 milioane de locuitori: Cel puțin 40 de oameni au murit
Update 20:10: Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în urma celor două cutremure de peste 6 grade pe scara Richter. În jur de 400 de oameni au fost răniți, relatează Al Jazeera. Datele se referă la cele mai...

Update 20:10: Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în urma celor două cutremure de peste 6 grade pe scara Richter. În jur de 400 de oameni au fost răniți, relatează Al Jazeera. Datele se referă la cele mai mari orașe de regiune, așa că este posibil să fie și alte victime în sate și alte așezări de mici dimensiuni.

Update 18:20: US Geological Survey a măsurat intensitatea cutremurelor ca fiind mai puternică. Astfel, Primul cutremur a avut intensitatea de 6,4 grade pe scara Richter, iar cea mai puternică replică, 6,3.

Încă nu se cunoaște numărul victimelor, dar mai multe persoane au fost rănite, relatează Al Arabiya.

“Accesul nostru la sate a fost întrerupt și nu le putem contacta decât prin transmițătoare radiu,” a declarat șeful Organizației Iraniene de Salvare și Ajutor a Semilunei Roșii (echivalentul Crucii Roșii), Mahmoud Mozaffar, adăugând că nu s-a anunțat numărul victimelor, dar cei răniți sunt transportați la spital. Elicopterele și echipajele de salvare se îndreaptă spre sate,” a mai spus el.

Un cutremur cu magnitudinea de moment 6,2 pe scara Richter a avut loc în nord-vestul Iranului sâmbătă, la ora locală 16:53 (15:23 ora României). Acesta s-a produs la o adâncime mică, de 10 kilometri. Acesta a fost urmat de un alt seism, cu magnitudinea de 6,1, la doar câteva minute după.

Orașele cele mai apropiate de epicentru sunt Ahar, la 21 de kilometri și Tabriz, la 59 de kilometri, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean. Tabriz are 1,5 milioane de locuitori.

Cutremurele au fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini de maxim 4,1 pe scara Richter.

Deocamdată nu se cunoaște valoarea pagubelor sau dacă există victime.

Tags: