Două mașini-capcană au explodat în apropierea ambasadelor Egiptului și EAU din Tripoli

Două mașini-capcană au explodat în apropierea ambasadelor Egiptului și EAU din Tripoli
Foto: presstv.ir

Două maşini-capcană au explodat, joi, în apropierea ambasadelor Egiptului şi Emiratelor Arabe Unite (EAU) din capitala libiană Tripoli, controlată de grupări islamiste, a anunţat agenţia oficială LANA, citată de AFP.

Doi membri ai echipei de securitate de la ambasada Egiptului au fost uşor răniţi.

Maşina-capcană a fost amplasată într-o parcare aflată în apropierea sediului misiunii diplomatice din cartierul Dahra, în nordul capitalei.

Geamurile misiunii diplomatice au fost sparte, iar mai multe maşini parcate în apropiere au fost avariate în urma exploziei.

După câteva minute, o maşină-capcană a explodat în faţa ambasadei Emiratelor Arabe Unite din cartierul Guerguarech, a adăugat agenţia LANA, care a precizat că atacul nu s-a soldat cu victime.

Un oficial din Abu Dhabi a anunţat însă, sub acoperirea anonimatului, că trei persoane care nu deţin cetăţenia EAU, responsabile cu securitatea, au fost rănite în afara ambasadei în urma exploziei, apreciind că aceasta a fost „considerabilă”.

Ambasada Egiptului este închisă din luna ianuarie, iar misiunea diplomatică a Emiratelor Arabe Unite din mai.

De la sfârşitul lunii august, coaliţia de miliţii islamiste Fajr Libya controlează capitala Tripoli şi o parte din vestul Libiei. Membii Guvernului şi Parlamentul, instituţii recunoscute de comunitatea internaţională, au părăsit capitala şi s-au refugiat în regiunile din estul ţării.

Tags: