Două persoane au murit în urma inundațiilor din Argentina

Două persoane au murit în urma inundațiilor din Argentina
Foto: argentinaindependent.com

Două persoane au murit şi alte 2.400 au fost evacuate în Argentina în urma unor inundaţii care au afectat şi capitala Buenos Aires. A căzut în trei zile o cantitate de apă cât pentru toată luna, iar sistemul de canalizare a fost complet depăşit. Ploile au făcut prăpăd şi în alte ţări din America Latină, iar în Peru peste o sută de clădiri au fost inundate.

Ploile din ultimele zile din Argentina au provocat decesul a două persoane. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, care a murit electrocutat în casa lui inundată şi un adolescent de 14 ani, care a fost luat de ape. Peste 2400 de persoane au fost evacuate. Printre oraşele afectate de inundaţii este şi capitala Buenos Aires. Aici, zone întregi s-au transformat în lacuri, iar apa de păşit peste un metru înălţime.

O altă ţară lovită de inundaţii este Peru. Peste 100 de clădiri au fost inundate de ape, printre ele şi multe şcoli. Cursurile au fost anulate, iar elevii au fost trimişi acasă. Tot în Peru, apele au distrus şi 1.200 de hectare de terenuri agricole.

Tags: