Economia SUA în colaps? Obama: "Congresul trebuie să îmi explice cum nu vom intra în incapacitate de plată"

Economia SUA în colaps? Obama: "Congresul trebuie să îmi explice cum nu vom intra în incapacitate de plată"
Președintele Barack Obama a convocat, sâmbătă, la o ședință liderii din Congres în încercarea de a ajunge la o înțelegere pe tema limitei de îndatorare a Statelor Unite, după ce tratativele eșuate de pân

Președintele Barack Obama a convocat, sâmbătă, la o ședință liderii din Congres în încercarea de a ajunge la o înțelegere pe tema limitei de îndatorare a Statelor Unite, după ce tratativele eșuate de până acum au dus cea mai mare economie a lumii în prag de colaps.

Cu trezoreria pe cale să rămână fără fonduri pe 2 august, Obama a declarat că fereastra de oportunitate pentru “o mare înțelegere” în privința reducerii cheltuielilor bugetare și creșterea taxelor în schimbul acceptării de către Congres a creșterii pragului de îndatorare a statului, deja aflată la 14,3 triliarde de dolari, s-ar putea să se fi închis, potrivit Reuters.

După ce vineri Obama a declarat după o întâlnire eșuată cu șeful republicanilor, John Boehner,:“Nu mai avem timp”.

Piețele financiare sunt din ce în ce mai agitate iar băncile și companiile lucrează la planuri de avarie în cazul intrării SUA în incapacitate de plată care ar mări dobânzile, ar prăbuși dolarul și ar afecta major întraga economie mondială.

Obama, membru al partidului Democrat, l-a chemat, sâmbătă, pe Boehner și alți lideri ai Congresului la o întâlnire la Casa Albă despre cum ar putea fi mărit plafonul de îndatorare  până pe 2 august.

„O să trebuiască să îmi explice cum vom putea să evităm incapacitatea de plată”, a spus Obama.

Boehner a confirmat participarea și s-a declarat încrezător că până săptămâna vii toare plafonul îndatorării publice va fi mărit.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)