Efectele Brexit: Poliția din Marea Britanie raportează peste 6200 de infracțiuni motivate de ură în prima lună după votul anti-UE

Efectele Brexit: Poliția din Marea Britanie raportează peste 6200 de infracțiuni motivate de ură în prima lună după votul anti-UE
foto: dailymail.co.uk

Poliția din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la efectele Brexitului, iar, potrivit celui mai recent raport, se pare că peste 6200 de infracțiuni motivate de ură au avut loc în prima lună după ce s-a votat pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, potrivit reuters.com.

Votul pro-Brexit se pare că a generat o divizare masivă la nivel social în cadrul Marii Britanii, având în vedere că numărul celor care și-au dorit să rămână în blocul comunitar a fost aproape egal cu al celor care și-au dorit să părăsească UE.

"Luând în considerare cele mai recente infracțiuni care au avut loc după referendum, forțele poliției au acordat o atenție sporită acestui tip de incidente și ne bucurăm că numerele au început să scadă", a explicat Mark Hamilton, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național al Poliției.

"Cu siguranță infracțiunile motivate de ură sunt inacceptabile, iar aceste incidente sunt în continuare prea dese", a adăugat acesta.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)