Efectele radiațiilor de la Fukushima încep să apară: Mii de copii au noduli tiroidieni

Efectele radiațiilor de la Fukushima încep să apară: Mii de copii au noduli tiroidieni
Efectele radiaţiilor după dezastrul de la Fukushima de anul trecut au început să apară. Medicii japonezi au detectat noduli tiroidieni la 36% dintre copiii evaluaţi până în prezent. În provincia Fukushima au...

Efectele radiaţiilor după dezastrul de la Fukushima de anul trecut au început să apară. Medicii japonezi au detectat noduli tiroidieni la 36% dintre copiii evaluaţi până în prezent. În provincia Fukushima au fost examinaţi 38.000 de copii, cu vârste de până la 18 ani.

Până în prezent niciunul nu a fost diagnosticat cu cancer, dar experţii avertizează că iodul radioactiv eliberat în atmosferă în urma exploziei centralei nucleare se poate acumula în glandele tiroide ale copiilor. Analizele medicale vor fi extinse şi la copiii din regiunile învecinate cu provincia Fukushima.

Tsunami-ul din martie 2011, cauzat de un cutremur puternic, a oprit sistemele de răcire de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, cauzând accidente nucleare în trei dintre reactoare, acesta fiind cel mai grav dezastru nuclear din ultimii 25 de ani, de când a avut loc cel de la Cernobîl.