Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul

Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Decizia Twitter de a suspenda contul fostului președinte american Donald Trump a fost o „greșeală gravă” care trebuia reparată, a declarat vineri Elon Musk, precizând totodată că incitarea la violență va continua să fie interzisă pe platformă, potrivit Reuters.

Elon Musk s-a arătat „în regulă” cu faptul că Donald Trump nu postează pe Twitter

„Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează pe Twitter. Lucrul important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i interzice contul, în ciuda faptului că nu a încălcat legea sau termenii și condițiile”, a explicat Elon Musk, într-un tweet. „Scoaterea de pe platformă a unui președinte în exercițiu a subminat încrederea publică în Twitter pentru jumătate din America”, a punctat miliardarul.

Săptămâna trecută, după ce a făcut un sondaj pe Twitter în acest sens, Elon Musk a anunțat că a fost reactivat contul lui Donald Trump. Totuși, cel puțin deocamdată fostul președinte al Statelor Unite a precizat că nu este interesat de o revenire pe platformă și va rămâne pe propria sa rețea socială, Truth Social, o aplicație dezvoltată de Trump Media & Technology Group.

Republicanul Donald Trump, care recent și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, a fost interzis pe Twitter pe 8 ianuarie 2021, de vechea conducere a platformei. Ulterior, Twitter a anunțat că îi suspendă contul permanent, invocând presupuse riscuri de incitare la violență în contextul atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Tot vineri, Elon Musk a explicat că apelurile la violență sau incitarea la violență pe Twitter vor duce la o suspendare a conturilor în cauză.

În această săptămână, el a anunțat și o „amnestie generală” pentru conturile suspendate care nu au încălcat legea.

Pe de altă parte, răspunzând la un tweet, Elon Musk a spus că este „foarte îngrijorător” că Twitter nu a întreprins până acum acțiuni pentru a șterge conturile asociate mișcării de extremă stânga Antifa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră