Emmanuel Macron i-a dăruit președintelui chinez un cal

Emmanuel Macron i-a dăruit președintelui chinez un cal
Foto: Geraint Rowland Photography

Președintele Franței, Emmanuel Macron, desfășoară în aceste zile prima sa vizită de stat în China și i-a dăruit omologului său chinez, Xi Jinping, un cal din Garda Republicană.

Prin acest gest de prietenie, Franța răspunde ”diplomaţiei chineze a ursului panda”, se arată într-un comunicat al Palatului Elysee, citat de Daily Mail.

”În timpul vizitei sale la Paris, în 2014, preşedintele Xi a fost escortat de la Domul Invalizilor la Palatul Élysée de 104 călăreţi ai Gărzii republicane şi a fost fascinat de această demonstraţie de măiestrie”, se mai arată în comunicat.

Astfel, preşedintele Macron i l-a dăruit liderului chinez pe ”Vesuve de Brekka” un murg de 8 ani, care face parte din Garda republicană franceză din 2012. Totodată, Macron a oferit harnaşamentul calului şi o sabie.

Cei doi lideri de stat urmează să discute teme importante aflate pe agenda internațională: Coreea de Nord, combaterea finaţării organizaţiilor teroriste şi schimbările climatice. Dar marea miză pentru Macron o constituie relaţiile comerciale, China fiind cel mai mare partener al Franţei din Asia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)