Emmanuel Macron infirmă zvonurile privind colaborarea cu Nicolas Sarcozy: „Nu a existat un acord”

Emmanuel Macron infirmă zvonurile privind colaborarea cu Nicolas Sarcozy: Nu a existat un acord
Emmanuel Macron. Sursă foto: Hepta - Alexey Vitvitsky.

Emmanuel Macron infirmă zvonurile potrivit cărora președintele francez ar fi avut un acord politic. Nicolas Sarcozy l-a sprijinit în campania electorală.

Emmanuel Macron, susținut de Nicola Sarcozy

Ex-președintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat marţi, 12 aprilie, că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 24 aprilie, pentru candidatura lui Emmanuel Macron, care „este, în situaţia actuală, singurul în măsură să acţioneze”.

Invocând într-un mesaj pe Facebook „fidelitatea pentru valorile dreptei republicane”, Sarkozy a menţionat de asemenea „valorizarea muncii” de către preşedintele în exerciţiu şi „angajamentul lui european clar şi fără ambiguitate”, notează Agerpres.

„Nu a existat un acord”, a dat asigurări Macron la postul de televiziune France 2.

Electoratul de stângă, descurajat de legăturile lui Macron

Reacţia acestuia vine după ce în presa franceză au apărut zvonuri potrivit cărora președintele în funcție ar fi obținut susținerea lui Sarkozy. Cel din urmă primind influență politică.

„Susţinerea exprimată de Sarkozy îl va ajuta în mod cert pe Macron să atragă alegători care au votat în primul tur pentru candidata conservatorilor Valerie Pecresse, dar ar putea descuraja electoratul de stânga, care vor vedea în această susţinere o confirmare a faptului că Macron este tot atât de la dreapta eșichierului politic ca şi Sarkozy”, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate
09:27 - Cum se va desfășura programul „Săptămâna verde” în școli. Elevii vor participa la activități interesante în aer liber