Erdogan acuză Israelul de orchestratea destituirii lui Morsi: Casa Albă condamnă poziția premierului turc

Erdogan acuză Israelul de orchestratea destituirii lui Morsi: Casa Albă condamnă poziția premierului turc
Casa Alba a condamnat, marţi, remarcile primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat Israelul că ar fi orchestrat destituirea preşedintelui egiptean Mohamed Morsi la începutul lunii iulie.Aceste...

Casa Alba a condamnat, marţi, remarcile primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat Israelul că ar fi orchestrat destituirea preşedintelui egiptean Mohamed Morsi la începutul lunii iulie.

Aceste afirmaţii sunt foarte „agresive, nefondate şi false”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei SUA, Josh Earnest, citat de AFP

Erdogan a acuzat Israelul că ar fi în spatele destituirii lui Mohamed Morsi la 3 iulie: „Ştiţi ce se spune în Egipt, că democraţia nu se bazează pe urne. Cine se află în spatele acestei acţiuni: Israelul”, a spus el la Ankara, la o reuniune a partidului său, provenit din mişcarea islamistă, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării.

Erdogan şi-a bazat declaraţiile pe o întrevedere ce a avut loc în 2011 în Franţa între ministrul israelian al justiţiei şi un intelectual francez de origine evreiască care ar fi spus, potrivit premierului turc, că Frăţia Musulmană nu va fi la putere chiar dacă va câştiga alegerile.

Aceste acuzaţii au fost ferm respinse de Egipt, care a subliniat că ele „nu au nicio bază”.