Erdogan, salvat de Whatsapp: Mesajele trimise de puciști și interceptate au ajutat serviciile secrete să se pregătească pentru lovitura de stat (VIDEO)

Erdogan, salvat de Whatsapp: Mesajele trimise de puciști și interceptate au ajutat serviciile secrete să se pregătească pentru lovitura de stat (VIDEO)
Foto:hurriyetdailynews.com

Lovitura de stat din Turcia a fost dejucată graţie unei aplicaţii pentru telefonul mobil. Mesajele trimise pe un grup de Whatsapp de membri ai armatei care au participat la tentativa de lovitură de stat au ajuns şi pe telefonul unui ofiţer deţinut, informează B1 TV. În urma acestei lovituri dejucate şi a uciderii unui dintre bunii săi prieteni, preşedintele turc pare hotărât să introducă pedeapsa capitală.

Mesajele transmise pe Whatsapp de ofiţerii militari responsabili cu lovitura de stat au oferit suficient timp serviciilor secrete din Turcia să se pregătească pentru această tentativă de lovitură de stat. Mulţumită acestor mesaje transmise şi către telefonul unui ofiţer reţinut, nu doar că Erdogan a putut fi evacuat din hotelul în care se afla, dar autorităţile au putut afla şi numele persoanelor responsabile cu aceste acţiuni şi a complicilor acestora.

De asemenea, au fost aflate prin acest serviciu şi numele persoanelor vizate de către pucişti şi a fost dezvăluit faptul că aceştia intenţionau să deschidă focul asupra oricui ar fi încercat să le oprească lovitura de stat, fie el civil sau om aflat sub comanda lui Erdogan.

Erdogan, salvat de Whatsapp: Mesajele trimise de puciști și interceptate au ajutat serviciile secrete să se pregătească pentru lovitura de stat

#DIRECT_ONE_onqxp3#

În urma acestei tentative de lovitură de stat, preşedintele Recep Erdogan a lăsat să se înţeleagă, la înmormântarea directorului de campanie şi a fiului acestuia, că vrea să introducă pedeapsa capitală. Cei doi au fost ucişi în noaptea loviturii de stat eşuate a armatei turce, la Podul Bosfor.

Pedeapsa capitală a fost abolită din Turcia în 2004.

Între timp, noi imagini au apărut cu soldaţii turci încarceraţi şi umiliţi de către civili. Aceştia au fost bătuţi cu curele şi legaţi în lenjerie intimă într-o fostă sală de sport din Ankara. Aproape 3.000 de militari, dar şi 3.000 de judecători, au fost arestaţi de către autorităţile loiale lui Erdogan.

1.800 de poliţişti din trupele speciale au fost trimişi pe străzile din Istanbul din provinciile învecinate şi patrulează pe străzile din metropola turcă. Aceştia au ordine să tragă după orice elicopter care va survola spaţiul aerian al Istanbulului fără permis.

Urmăriți B1TV.ro și pe