Erupție vulcanică în Noua Zeelandă: Zeci de zboruri au fost anulate

Erupție vulcanică în Noua Zeelandă: Zeci de zboruri au fost anulate
Vulcanul Tongariro, situate pe Insula de Nord din Noua Zeelandă, a intrat în erupție în noaptea de luni spre marți, perturbând traficul aerian din zonă. Potrivit New Zealand Herlad, activitatea vulcanului s-a...

Vulcanul Tongariro, situate pe Insula de Nord din Noua Zeelandă, a intrat în erupție în noaptea de luni spre marți, perturbând traficul aerian din zonă.

Potrivit New Zealand Herlad, activitatea vulcanului s-a intensificat în jurul orei 11:50 (luni, 15.00, ora României), scuipând cenunșă și pietre. Potrivit sursei, norul de cenușă s-a extins până la 7.000 de metri, ajungând până în dreptul orașului Napier.

Din cauza fumului gros, zborurile spre și din Napier au fost anulate și mai multe serviciile de transport pe Insula de Nord au fost întrerupte temporar. Zborurile internaționale nu au fost afectate și s-au menținut deschise două culoare.

Aceasta a fost prima activitate semnificativă a vulcanului Tongariro din 1897 şi până în prezent, a anunţat Agenţia neozeelandeză de seismologie GSN Science.