Erupţie vulcanică puternică în arhipelagul Capul Verde: Fogo a erupt după 20 de ani de inactivitate (VIDEO)

Erupţie vulcanică puternică în arhipelagul Capul Verde: Fogo a erupt după 20 de ani de inactivitate (VIDEO)
Foto: ibtimes.co.uk

Vulcanul Fogo din arhipelagul Capul Verde a erupt după 20 de ani de inactivitate. Localnicii nu au mai văzut o erupţie de această magnitudine de mai bine de jumătate de secol. Autorităţile locale au îndemnat oamenii să nu intre în panică, în timp ce toţi sătenii din apropierea gigantului de aproape 3.000 de metri au fost evacuaţi, iar aeroportul închis.

E mai înalt ca vârful Moldoveanu cu aproximativ 300 de metri, iar când se trezeşte la viaţă tremură un arhipelag întreg. Vulcanul Fogo din Capul Verde a erupt puternic fără a cauza victime sau pagube materiale, însă specialiştii susţin că activitatea muntelui nu este deloc de neglijat.

„Erupţia vulcanului din acest an a fost mult mai puternică decât cea din 1995. Ea este similară cu cea din 1951, când a avut loc cea mai puternică erupţie vulcanică înregistrată vreodată în arhipelag”, a declarat vulcanologul Bruno Faria.

La numai câteva ore de la erupţie, vulcanul a început deja să modifice relieful insulei de numai 480 de kilometri pătraţi. Autorităţile au închis aeroportul local şi au pus în aplicare planul de urgenţă pentru protecţia civilă, care a dus deja la evacuarea oamenilor din apropierea vulcanului.

Erupție vulcanul Fogo, în Capul Verde

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”