Eșec total în prima rundă oficială de negocieri din Israel. Albastru și Alb acuză Likud că a fost interesat doar să păstreze puterea în mâinile premierului Netanyahu

Eșec total în prima rundă oficială de negocieri din Israel. Albastru și Alb acuză Likud că a fost interesat doar să păstreze puterea în mâinile premierului Netanyahu
foto: Hepta.ro / DPA Images / Ilia Yefimovich

Prima rundă oficială de negocieri dintre Likud și Albastru și Alb, primele două partide clasate la alegerile generale din Israel, a început și s-a terminat pe picior greșit, vineri, cu ambele formațiuni lansând comunicate post-eveniment prin care își acuzau adversarul că nu și-a dorit să ajungă la un consens, potrivit The Jerusalem Post.

Întâlnirea dintre cele două echipe de negociere a durat mai bine de patru ore. Likud, formațiunea premierului în funcție Benjamin Netanyahu, a reclamat că Albastru și Alb nu a dorit ca legea propusă de președintele Rivlin să servească drept bază de negociere. Șeful statului israelian înaintase un proiect de lege, prin care i-ar fi permis primului-ministru să se suspende pe termen nedefinit, pentru a-și rezolva eventuale probleme penale, cu un vicepremier care să-i ia locul.

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al Albastru și Alb susține că Likud a preluat planul președintelui Rivlin, pentru că i-ar permite lui Netanyahu mai mult spațiu de manevră ca premier, acesta fiind suspectat de fapte de corupție, dar că oponenții politici au refuzat să discute probleme-cheie de administrație. Oficialul Albastru și Alb a reclamat și faptul că membrii Likud continuă să negocieze în bloc.

„Albastru și Alb va continua să insiste ca substanța și conținutul să fie încrederea că negocierea conduce spre formarea unui nou guvern, dar Likud a fost interesat doar ca Netanyahu să rămână premier ca bază de discuție”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Albastru și Alb.

Întâlnirea începuse deja într-o notă destul de negativă, dat fiincă membrii Albastru și Alb au refuzat să intre în sală până când reprezentanții mass-media n-au părăsit încăperea.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani